2 personen

Ingrediëntennognietbeschikbaar 150

  • 2 appels
  • 1 middelgrote yacon
  • zeste en sap van 1 limoen
  • 100 g verse kokos, in dunne repen
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 1 klein bosje waterkers
  • 1 el honingkruid
  • zout en peper
  • 2 el vergine olijfolie
  • 2 el cranberrygelei
  • 1/2 tl chilipoeder

Bereiding

  • Was en schil de appels en verwijder de klokhuizen. Was en schil de yacon.
  • Snijd de appels en yacon in plakken en besprenkel ze met het limoensap zodat ze niet bruin worden. Leg de plakken appel en yacon, de kokos, de rode ui en waterkers op de borden. Leg het honingkruid erop.
  • Bestrooi het geheel met zout, peper en limoenzeste en besprenkel het met de olijfolie.
  • Smelt de cranberrygelei in een kleine pan en klop er met een vork het chilipoeder en wat zout en peper door.
  • Sprenkel de warme siroop over de salade. Serveer de salade direct als licht voorgerecht of fris bijgerecht bij gegrilde vis of kip.