4 personen

Ingrediëntenchayote salade

  • 1 rijpe mango
  • 1/3 kopje olijfolie
  • 1/4 kopje witte wijnazijn
  • zeste van 1 limoen
  • sap van 2 limoenen
  • zout en peper
  • 3 kleine chayotes, julienne gesneden
  • 3 wortelen, julienne gesneden
  • 1 kleine rode ui, in dunne schijfjes
  • 1/4 kopje verse (Mexicaanse) korianderblaadjes

Bereiding

  • Neem de helft van de mango en snij het vlees in grove stukken. Doe deze stukken samen met de olie, wijnazijn, limoenzeste en de helft van het sap in een blender en mix tot een glad mengsel. Kruid bij met peper en zout.
  • Snij de andere helft van de mango in kleine blokjes.
  • Doe de chayote in een grote kom met de rest van het limoensap. Voeg hierbij de wortelen, ui, koriander en de mango vinaigrette. Meng het geheel.
  • Serveer de salade samen met de blokjes mango en eventueel een blaadje koriander.