6 bokalen

Ingrediëntenengelenhaar

Bereiding

  • Was de pompoen en snij hem in stukken. Kook de stukken, inclusief de schil, zacht in water op middelmatig vuur. Het duurt ongeveer 3 kwartier voor de pompoen klaar is.
  • Giet de pompoenstukken af en laat afkoelen. Schraap met een vork het vruchtvlees van de schil. (Zo krijg je de typisch draderige structuur.) Verwijder eventuele pitten.
  • Laat goed uitlekken en druk het vocht er zoveel mogelijk uit. Weeg het vruchtvlees en neem dezelfde hoeveelheid suiker.
  • Verwarm in een grote pan het vruchtvlees met de suiker, de kaneelstok en citroenschillen en laat op een zacht vuur de suiker al roerend smelten. Blijf roeren tot de cabello de ángel karameliseert en een gouden kleur krijgt. Dit duur ongeveer een kwartier.
  • Verwijder de citroenschillen en kaneel.
  • Met engelenhaar worden vele desserten en gebakjes op smaak gebracht.
  • Je kan deze 'confituur' goed bewaren in steriele bokalen.