4 personen

Ingrediëntenananassalie ijs

  • 3 eidooiers
  • 120 g fijne suiker of basterdsuiker
  • 30 g glucosestroop
  • 3,5 dl volle melk
  • 2 dl room
  • 1/2 vanillestokje
  • 1 eetlepel vanillebloem
  • een handje vol ananassalie, gewassen en droog gedept

Bereiding

  • Giet de melk en room in een steelpan met dikke bodem. Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit. Voeg dit samen met de ananassalie toe aan de melk en breng die aan de kook. Haal de pan meteen van het vuur en laat de melk 15 minuten trekken.
  • Klop in een kom de eidooiers en suiker tot een witgele massa. Voeg de vanillebloem toe.
  • Zeef het mek-roommengsel en breng de melk weer aan de kook.
  • Klop geleidelijk aan de hete melk door de eidooiers en suiker. Verwarm, tot de custard gebonden en smeuïg is.
  • Laat de custard afkoelen.
  • Klop het ijs met de ijsmachine of met de hand.