4 personen

IngrediëntenYaconcake

  • 350 g yacon
  • 5 eieren
  • 275 g bruine suiker
  • 200 g boter
  • 350 g bloem
  • 15 g bakpoeder
  • 100 g dadels
  • 100 g amandelpoeder
  • kaneelpoeder
  • zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Laat de boter op middelhoog vuur gelijmatig smelten. Roer regelmatig. Verwarm de boter tot ze een bruine kleur heeft. Laat afkoelen.
  • Snijd de dadels fijn.
  • Doe de eieren in de mengkom van de keukenmachine en klop ze los met de bruine suiker. Voeg de gesmolten boter toe en meng goed.
  • Voeg lepel per lepel de bloem toe terwijl de keukenmachine draait.
  • Schil en rasp de yacon en meng met de dadels.
  • Voeg een snuifje zout en het bakpoeder bij het deeg en roer er dan de yacon met dadels door. Voeg het amandelpoeder toe. Kruid met kaneelpoeder
  • Vet een bakvorm in.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart 45 - 60 minuten in de oven.