2 personen

Ingrediëntenaardpeersoep

  • 500 g aardperen of zonnewortels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 5-7 dl groentebouillon
  • versgemalen witte peper
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 eetlepel ansjovispasta
  • 40 g geroosterde amandelen

4 personen

Ingrediëntenananassalie ijs

  • 3 eidooiers
  • 120 g fijne suiker of basterdsuiker
  • 30 g glucosestroop
  • 3,5 dl volle melk
  • 2 dl room
  • 1/2 vanillestokje
  • 1 eetlepel vanillebloem
  • een handje vol ananassalie, gewassen en droog gedept

4 personen

Ingrediëntenchayote salade

  • 1 rijpe mango
  • 1/3 kopje olijfolie
  • 1/4 kopje witte wijnazijn
  • zeste van 1 limoen
  • sap van 2 limoenen
  • zout en peper
  • 3 kleine chayotes, julienne gesneden
  • 3 wortelen, julienne gesneden
  • 1 kleine rode ui, in dunne schijfjes
  • 1/4 kopje verse (Mexicaanse) korianderblaadjes

4 personen

Ingrediëntenbrownie

  • 200 g fondantchocolade
  • 200 g zoete aardappel
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels bloem
  • half zakje bakpoeder
  • eventueel een snufje zout
  • Indien je chocolade van meer dan 70% cacao gebruikt, kan je eventueel nog 100 g rietsuiker toevoegen.

6 bokalen

Ingrediëntenengelenhaar

2 personen

Ingrediëntenzoete aardappel gebakken rijst

  • 1 grote zoete aardappel (340g), geschild en in blokjes
  • 1 el olie
  • een half kopje versnipperde ui
  • zout en peper
  • een halve kop kippen- en groentebouillon
  • 2 eieren
  • een half kopje groene erwten
  • 1 tl sojasaus

2 personen

IngrediëntenOxalis tuberosa 1

  • 100 g oca's
  • appelsap
  • 1 eetlepel honing
  • eventueel wat kaneel

4 personen

Ingrediëntenperilla

  • 32 grote perilla bladeren
  • 10 eetlepels soyasaus
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel fijn gesneden knoflook
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels fijn gesneden lente-ui
  • eventueel 2 eetelepels rode en groene chili

4 personen

IngrediëntenGevulde chayote

  • 2-3 grote chayotes
  • 2 eetlepels boter
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 3-4 grote tomaten, gesneden
  • 1 rood pepertje, ontdaan van zaden en fijn gesneden
  • 1 eetlepel currypoeder
  • zout en peper
  • 1/2 kop broodkruimels
  • 1/4 kop parmezaanse kaas