8 personen

Ingrediëntenpanna cotta

  • 12 g gelatineblaadjes
  • 5 dl room
  • 5 dl volle melk
  • 120 g poedersuiker
  • 4 tot 5 flinke stengels citroenverbena, genoeg voor 50 g blaadjes
  • 150 g aardbeien

Bereiding

  • Week de gelatineblaadjes in een kommetje koud water. Zet een pot op het vuur, doe er de room, de melk en de poedersuiker in en breng aan de kook. Ris de blaadjes citroenverbena van de stengels en voeg ze toe zodra het kookpunt is bereikt. Laat de vloeistof nog even doorkoken en haal de pot van het vuur. Laat 15 minuten rusten onder deksel.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit. Giet de room door een zeef, doe er de gelatineblaadjes in, roer goed met een klopper tot de gelatine opgelost is en verdeel de panna cotta over 8 dessertglaasjes. Laat ze nog even afkoelen en laat ze verder opstijven in de koelkast. Reken op 2 tot 4 uur.
  • Pluk het rood fruit kort voor je de panna cotta opdient. Versier met de aardbeiden.
  • Mix eventueel een mengeling van aardbeien en frambozen tot een coulis.