4 personen

IngrediëntenGevulde chayote

  • 2-3 grote chayotes
  • 2 eetlepels boter
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 3-4 grote tomaten, gesneden
  • 1 rood pepertje, ontdaan van zaden en fijn gesneden
  • 1 eetlepel currypoeder
  • zout en peper
  • 1/2 kop broodkruimels
  • 1/4 kop parmezaanse kaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Kook de chayotes in gezout water tot ze zacht zijn, dit kan 20 minuten duren afhankelijk van de grote. Laat afkoelen tot je ze kan verwerken.
  • Snij de chayotes in de helft en schep er wat vruchtvlees en de eetbare pit uit. Prak het uitgelepelde vruchtvlees fijn.
  • Sauteer de ui en de look. Voeg vervolgens de chayotepuree, de tomaten, het pepertje, wat currypoeder, zout en peper toe en roerbak het geheel voor 5 minuten.
  • Vul de uitgeholde chayote met de vulling en werk af met broodkruimels en parmezaanse kaas.
  • Leg eventueel bovenop het geheel nog een klontje boter en plaats ze in de oven. Bak ze lichtbruin, circa 15 minuten.