COVID-19 UPDATE najaar 2020:

De algemene regels ter voorkoming van COVID-19 zijn ook bij ons van toepassing. Gelieve de afstand van 1,5m te respecteren en het is sterk aangeraden om alleen en met mondmasker uw inkopen te doen. Deze veiligheidsmaatregelen kunnen door de overheid versoepeld of verstrengd worden, gelieve u hiervan op de hoogte te stellen en ons de tijd te geven om hierop te anticiperen.

Door het COVID-19 virus zullen er in het najaar van 2020 weinig markten kunnen doorgaan. Voor ons een uitgelezen kans om de thuisverkoop van groenten te organiseren. Meer hierover kan je hier nalezen.

winkel veilig 15 mDe plantenkwekerij blijft ook in het najaar van 2020 gesloten. Planten kunnen uitsluitend aangekocht worden door vooraf een bestelling te plaatsen. Deze bestelling kan dan verzonden of afgehaald worden. Afhalingen worden georganiseerd op woensdag, donderdag en vrijdag.

Kiest u voor het verzenden van planten, hou er rekening mee dat het nog steeds erg druk is bij onze verzendpartners. De leveringen gaan vrij vlot maar er kunnen nog steeds vertragingen voorkomen.

Kiest u voor het afhalen van planten. Afhalingen worden enkel op woensdag, donderdag en vrijdag georganiseerd. Nadat u uw bestelling via overschrijving hebt betaald krijgt u van ons een link van een online programma waarop u een afspraak kan maken op deze datums. U krijgt de keuze uit verschillende tijdstippen, gelieve deze te respecteren.

 

Dank voor jullie begrip en hou jullie gezond!

Maarten en Lotte


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Je kan planten bestellen via onze webshop.

Nadat je je bestelling hebt afgerond, ontvang je binnen de 24u een e-mail met daarin de afrekening. LET OP: deze mail kan bij je ongewenste mails terecht komen. In deze mail vind je onze betaalgegevens. Betalen kan enkel via overschrijving. Zodra we je betaling ontvangen hebben, wordt je bestelling verzonden of kan je een afspraak maken voor de afhaling.

 

BESTELLINGEN AFHALEN

 1. averbode1Bestellingen afhalen op de kwekerij kan, na afspraak.
  Kom je van ver? Maak er een leuke daguitstap van. Je kan bijvoorbeeld een mooie wandeling maken in het aangrenzende natuurgebied Averbode Bos & Heide (download hier een flyer met wandeling: voorkant en achterkant) of je kunt een ijsje eten in de hier zeer bekende lekdreef vlakbij de abdij van Averbode.
 2. Bestellingen kunnen afgehaald worden op onze markten. Laat ons tijdig weten op welke markt je de planten wil afhalen.
  Graag ontvangen wij een voorafbetaling via overschrijving. Dit geeft ons de zekerheid dat de bestelde planten ook effectief afgehaald worden. Neemt u zeker een overschrijvingsbewijs mee naar de markt. Dit voorkomt misverstanden.

 

BESTELLINGEN VERZENDEN

Plant- en pootgoed kan opgestuurd worden. Voor de verzending worden steeds verzend- en verpakkingskosten aangerekend.

 1. De verzendkosten voor een bestelling van uitsluitend pootknollen bedragen €6,5 voor een zending binnen België en €11 voor een zending naar Nederland.
 2. De verzendkosten voor een bestelling van planten in pot bedragen €10 voor een zending binnen België en €15 voor een zending naar Nederland. Er kunnen maximaal 25 planten verstuurd worden in één pakket.
 3. Voor zendingen buiten België en Nederland worden de verzendkosten individueel berekend en deze worden meegedeeld in de webshop.

 

Hou hier rekening mee bij het verzenden van je bestelling:

 1. Grote planten worden bijgesneden voor de verzending.VOGESverpakking
 2. Tijdens de wintermaanden zijn van sommige plantensoorten de bovengrondse delen afgestorven. Voor verzending wordt steeds gecontroleerd of er een gezond wortelstelsel aangwezig is. Planten in winterrust staan vaak droog, dit om rot en schimmels te voorkomen.
 3. Kwetsbare planten, waarvan we vermoeden dat ze de verzending niet zullen overleven, worden niet opgestuurd. Dit staat steeds vermeld op de pagina van de betreffende planten.
 4. We verpakken onze planten in een stevige gereycleerde plastic verpakking. Deze verpakking mag gesorteerd worden bij PMD. Indien je wenst kan je ons de verpakking terugbezorgen. We hergebruiken ze graag.
 5. Is het pakket beschadigd? Laat ons zeker iets weten.
 6. Verzendingen vertrekken hier steeds in de eerste helft van de werkweer, dit om te vermijden dat de planten een weekend vast zitten in het distributiecentrum. Is je pakket door omstandigheden vertraagd, geen nood. De planten zijn zorgvuldig verpakt en overleven makkelijk een langere verzending.
 7. Wij verzenden met DPD. Zodra het pakket is aangeboden voor verzending, ontvang je een mail van DPD met hierin de status van het pakket. LET OP: ook deze mail kan bij je ongewenste mails terecht komen.

 

PROFESSIONELE AANKOPEN

Wij beschikken over een bijzonder landbouwstatuut waardoor wij geen facturen mogen opmaken. Indien je de aankoop wil factureren dien je zelf een aankoopborderel op te maken en ons hiervan een kopie te bezorgen. Meld dit steeds bij de bestelling. We zorgen dan voor een gedetailleerde afrekening.