4 personen

Ingrediëntenboerenwormkruid 150

  • 500 g zelfrijzende boem
  • 4 eidooiers
  • 2 witten van ei
  • 4 eetlepels suiker
  • 1 l melk
  • 200 g jonge scheuten van boerenwormkruid
  • 10 paardenbloemblaadjes
  • mespuntje zout
  • 1 eetlepel olie

4 personen

Ingrediëntenskirret pie opened

  • Suikerwortel
  • Boter
  • Merg
  • Dadels
  • Kaneelstokje
  • Eieren
  • Suiker
  • Wijn
  • Deeg

4 personen

Ingrediëntenperilla

  • 32 grote perilla bladeren
  • 10 eetlepels soyasaus
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel fijn gesneden knoflook
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels fijn gesneden lente-ui
  • eventueel 2 eetelepels rode en groene chili

4 personen

Ingrediëntenszechuan kip

  • 2 theelepels szechuanpeper
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels Chinese rijstwijn of sherry
  • 3 kippenfilets, in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 theelepels maïszetmeel
  • 1 rode paprika, fijn gesneden
  • 1 wortel, in schijfjes gesneden
  • 2 theelepels azijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel chilisaus
  • 2 lente-uien, in schijfjes gesneden

4 personen

Ingrediëntengroentetaartjes zwartmoeskervel

  • 450 g deeg
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 250 g aardappelen, in blokjes gesneden
  • 200 g geraspte kaas
  • 3 stengels zwartmoeskervel, fijn gesneden
  • peper
  • handvol peterselie, versnipperd
  • 1 ei

4 personen

IngrediëntenGevulde chayote

  • 2-3 grote chayotes
  • 2 eetlepels boter
  • 1 grote ui, fijn gesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 3-4 grote tomaten, gesneden
  • 1 rood pepertje, ontdaan van zaden en fijn gesneden
  • 1 eetlepel currypoeder
  • zout en peper
  • 1/2 kop broodkruimels
  • 1/4 kop parmezaanse kaas

4 personen

IngrediëntenGebakken oca

  • 1 kg oca's, schoongemaakt en geschrobd
  • 4 el olijfolie
  • 2 el milde honing
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zeste van 1/2 limoen
  • 1 tl chilipoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl gehakte verse citroentijm
  • 1 tl gehakte verse basilicum

2 personen

Ingrediëntennognietbeschikbaar 150

  • 2 appels
  • 1 middelgrote yacon
  • zeste en sap van 1 limoen
  • 100 g verse kokos, in dunne repen
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • 1 klein bosje waterkers
  • 1 el honingkruid
  • zout en peper
  • 2 el vergine olijfolie
  • 2 el cranberrygelei
  • 1/2 tl chilipoeder

2 personen

Ingrediëntenzoete aardappel gebakken rijst

  • 1 grote zoete aardappel (340g), geschild en in blokjes
  • 1 el olie
  • een half kopje versnipperde ui
  • zout en peper
  • een halve kop kippen- en groentebouillon
  • 2 eieren
  • een half kopje groene erwten
  • 1 tl sojasaus

4 personen

Gevulde olijfkomkommergevuldeo lijfkomkommer

Ingrediënten

  • een stuk of 20 (grote) olijfkomkommers
  • 200 g rundergehakt
  • 1 grote wortel, in kleine stukjes
  • 2 rijpe tomaten, in stukjes
  • 1 paprika, klein gesneden
  • 5 lente-uitjes, in dunne ringetjes
  • 1 teenje knoflook, fijngehakt
  • olie
  • saffraan
  • peper en zout

4 personen

Ingrediëntengratin kardoen

  • 2 stelen kardoen
  • bechamelsaus
  • boter
  • 100 g geraspte gruyère of emmentaler
  • citroensap
  • peper en zout