5 personen

IngrediëntenChayote soep met citroengras

  • 2-3 chayote, in blokjes
  • 3 cm gember, in kleine stukjes
  • 1 grote ui, versnipperd
  • 2 stengels citroengras, in stukken van ongeveer 10 cm
  • Boter
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 rode chilipeper, versnipperd
  • Suiker
  • Citroensap
  • Vissaus
  • 700 ml kippenbouillon
  • 1 kippenfilet, in reepjes

Bereiding

  • Verhit boter in een soepketel en bak hierin de kip en de ui. Kruid met peper en zout.
  • Haal na ongeveer 5 min bakken de kip en ui uit de pan en zet deze opzij.
  • Bak, in dezelfde ketel, de gember. Voeg hiervoor nog wat boter toe.
  • Voeg de chayote toe en bak deze regelmatig roerend een 5-7 min.
  • Voeg de kippenbouillon, kokosmelk, citroengras en chilipeper toe en laat 15-20 min sudderen.
  • Voeg de gebakken kip en ui toe en laat nog enkele minuten meekoken.
  • Kruid met de vissaus, suiker en het citroensap naar smaak.